Vores historie

Ægteskab  Uden Grænser  kæmper for retfærdighed  og værdighed for dansk-internationale  par. Vores medlemmer, vores frivillige og vores trofaste støtter udgør fundamentet  for vores arbejde.

 
 

En  kronik,  udgivet i  Politiken i  1996, gjorde danskerne  opmærksomme på hvilke urimelige  krav dansk-internationale par stod  over for og blev startskuddet for stiftelsen af foreningen.  Kronikken udløste forargelse og diskussion om, at enhver dansker  der gifter sig med en person fra et andet land, naturligvis også  skal have lov til at bosætte sig, med sin ægtefælle i Danmark. Under  en solformørkelse, blev foreningen Ægteskab Uden Grænser derfor stiftet, med  det formål at støtte og hjælpe dansk-internationale par, der ønsker at være sammen  i Danmark under værdige forhold.

Vores  historie  tager udgangspunkt  i en følelse af uretfærdighed.  En følelse, der stadig præger foreningen og  motiverer helt almindelige mennesker til at kæmpe  for dansk-internationale pars ret til et almindeligt familieliv.

Takket  være vores  engagerede frivillige  er foreningen stadig aktiv.  Vores rådgivning besvarer omkring 50  henvendelser om ugen. Vi skriver høringssvar,  læserbreve og kronikker i landets aviser og stiller  op til interviews og debat i radio og tv. Vores regionale  netværksgrupper mødes regelmæssigt hvor blandt andet nye dansk-internationale  par kan få gode råd og støtte fra andre familiesammenførte.

Dem som trofast støtter os er altafgørende  for, at vores arbejde bliver set og hørt.  Ved at dele vores budskaber på de sociale medier,  er I med til at sikre, at vores budskaber når ud til hele  den danske befolkning og vores politikere.

Ægteskab  Uden Grænser  arbejder for alle dansk-internationale  familiers ret til, at bo sammen i Danmark. Vi hjælper det enkelte par der skal familiesammenføres og arbejder samtidig  på, at skabe holdbare løsninger og ændre måden vi som samfund betragter familiesammenføring. Vi har igennem årene været med  til at ændre lovgivningen og afskaffe urimelige krav der stilles til dansk-internationale par. Gennem oplysning og debat  ønsker vi, at bevæge os mod en fremtid hvor familiesammenføring ikke er et skældsord, men et smukt og positivt begreb,  der beskriver dansk-internationale pars mulighed for at leve sammen som en helt almindelig familie.

Bestyrelsen, 2018

Bestyrelsen, 2018

Vi er en non-profit organisation

Ægteskab  uden Grænser  er en non-profit  organisation, der er  fri for politiske ideologier.  Foreningen er baseret på frivillig  arbejdskraft. I  22 år  har vi kæmpet  for tusindvis af  danskere der har fundet  kærligheden på tværs af landegrænser.  Og vi kæmper stadig. Ægteskab  uden Grænsers  formål er fortsat  - først og fremmest  - at støtte og hjælpe  dansk- internationale par,  der gerne vil bo i Danmark  under værdige forhold.