Back to All Events

Borgerforslag


Bestyrelsen i Ægteskab Uden Grænser har sammen med Kærlighed Uden Grænser, udarbejdet et Borgerforslag om at afskaffe bankgarantien og gebyrerne ved ansøgninger om familiesammenføring.

Vi foreslår at Folketinget afskaffer bankgarantien på 106.120,80 kr. ved ansøgning om familiesammenføring mellem borgere i Danmark og deres ægtefæller eller partnere fra lande udenfor EU. Desuden foreslår vi at gebyrerne ved disse ansøgninger sløjfes.

Skriv under, del og støt her:

Hvorfor bør du støtte forslaget:

Bankgarantien og gebyrerne udgør en alvorlig diskrimination af de borgere i Danmark, som finder kærligheden udenfor EU’s grænser og danner internationale familier. Omkostningerne forbundet med ansøgning om ophold udgør en krænkelse af den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Desuden er bankgarantierne ved familiesammenføring overflødige, da udenlandske partnere ikke kan modtage sociale ydelser efter aktivloven før de opnår permanent ophold, hvis de ønsker at blive i landet. Garantierne anvendes derfor kun meget sjældent.

Udenlandske ægtefæller og partnere bidrager samlet set positivt til statskassen med ca. 75 mio. kr. årligt, i kraft af den indkomstskat de betaler. Omvendt udgør bankgarantierne ved familiesammenføring en dyr og unødvendig udgift for danske skatteborgere, da staten samlet set taber flere mio. kr. årligt på udgifter forbundet med at administrere bankgarantierne.

Tak for din underskrift

Earlier Event: April 4
Online rådgivning på Facebook
Later Event: May 2
Online rådgivning på Facebook